Eu arunc cenusa in gradina de 15 ani de cand stau la casa ,maicuta spunea la fel ca nu va creste nimic dar eu am continuat lund ca pilda padurile arse in lume pe cale naturala si dupa ploaie natura isi revine in mod miraculos in anotimpuru cu umiditate toate arata frumos de la flori si leguminoase plus apa din fantana cand e seceta nimic nu merge bine pentru s intelege maicuta sa o linistesc am facut o experienta am pus boabe de fasole in locuri diferite in cel cu cenusa si fara si mare a fost rezultatul la dezvoltarea plantei in cel cu amestec de cenusa !O zi frumoasa tuturor!
 
Nu e recomandat sa imprastiem cenusa intr-o zi in care e anuntata ploaie, dar in clip da cu stropitoarea imediat dupa ce a dat cu cenusa. Unde e logica? Si daca apa de ploaie spala cenusa, nu tot in pamant ajunge?...
 
Eu nu am tinut cont ..la ora actuala presar cenusa la radacini de vita ,trandafir ,pomi ,capsuni numa pe carari nu am pus inca sa. Nu abunde iarba ..dar in urmatoarele zile voi pune doar pe alei sa vedem rezultatul in primavara tinand cont ca anul trecut intr-un an a plouat de 10 ori ! Iar luna trecuta a plouat adunate 10/12 zile .zapada cel mult14/16 cm si timpul se anuta cu umiditate si luna Feb! Sa aveti un sfarsit de saptamana dupa suflet langa cei dragi !
 
Bună ziua Eu folosesc cenușă în gradina de multi ani. De asemenea am folosit-o și ca tratament pt plante .Am pudrat plantele cu ea pt.afide și am avut rezultate foarte bune. Este foarte buna pt afanarea solului.

Cenusa, un îngrășământ natural ieftin

20 februarie 2021
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.