Fostul lider WTA Simona Halep i-a transmis tenismenei Shuai Peng, care nu a mai fost văzută în public după ce l-a acuzat recent pe unul dintre foştii vicepremieri ai Chinei că a forţat-o să aibă relaţii sexuale cu ea, că este alături de ea şi că speră că este în siguranţă.

“Peng Shuai, te rog să ştii că colegii tăi sunt alături de tine. Mă gândesc la tine şi sper că eşti în siguranţă”, a precizat Halep pe contul ei de Twitter.

În urmă cu câteva zile, Asociaţia de Tenis Feminin (WTA) a solicitat guvernului chinez să investigheze acuzaţiile lansate de Shuai Peng la adresa fostului vicepremier Zhang Gaoli.

Postarea online a jucătoarei din China, în care l-a acuzat pe Zhang Gaoli că a violat-o în urmă cu trei ani, a fost ştearsă în mai puţin de 30 de minute de la publicare.

De atunci, Shuai Peng nu a mai fost văzută în public şi nu se ştie unde se află.

Totodată, dispariţia tenismenei a alimentat zvonuri că ar fi fost chiar ucisă pentru gestul său.

Acelaşi Zhang Gaoli este acuzat de crime împotriva umanităţii pentru implicarea sa în campania de exterminare a practicanţilor Falun Gong desfăşurată de regimul comunist. Este vizat de investigaţii internaţionale inclusiv pentru implicarea sa în industria de recoltare forţată de organe de la deţinuţii politici organizată de Partidul Comunist în spitalele militare din China.

Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) a luat și el atitudine în cazul Shuai Peng, iar după ultimul meci din grupa de la Turneul Campionilor, 6-2, 6-1 cu Cameron Norrie (Marea Britanie, 12 ATP), a vorbit din nou despre situația extrem de îngrijorătoare pentru lumea tenisului.  Cu toate că are numeroși fani chinezi care îi aduc profituri substanțiale, „Nole” dă dovadă de caracter și încurajează retragerea turneelor din China dacă va fi cazul.  Reacția lui Novak Djokovic la aflarea veștii că WTA retrage turneele din China dacă nu se face lumină în cazul Shuai Peng: „Susțin declarația WTA” Novak Djokovic arată încă o dată că este un lider adevărat! Sârbul a făcut un nou apel pentru mobilizarea tuturor celor din lumea tenisului în cazul Shuai Peng! Întrebat despre WTA, care e pregătită să se retragă complet din China dacă situația nu se va rezolva, Novak a răspuns: „Chiar înainte de meciul de astăzi am auzit un fel de declarație despre ea. Nu știu dacă a fost găsită sau nu. Corectează-mă daca greșesc. Asta am auzit! Cineva mi-a spus că a existat un fel de declarație că a fost găsită. Sper că acest lucru este adevărat, că s-a găsit, că este sănătoasă, că totul este în regulă. Asta este cel mai important.

Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea în privința lui Shuai Peng și au cerut Chinei să "furnizeze dovezi independente şi verificabile" despre locul şi siguranţa sportivei, scrie BBC.  China, acuzată că mușamalizează cazul Shuai Peng Miercuri, canalul de stat chinez CGTN a publicat un mesaj care ar fi fost trimis de către jucătoarea de tenis Shuai Peng către conducerea WTA, după ce informațiile despre situația sportivei au fost contradictorii și au alarmat întreaga comunitate a tenisului mondial.  În mesajul publicat de către o structură media controlată de către autoritățile din China, Shuai Peng susține că n-a formulat acuzații de agresiune sexuală împotriva unui fost vicepremier chinez și că se află în siguranță.  WTA pune la îndoială veridicitatea mesajului și acuză China că încearcă să mușamalizeze acest caz. Steven Simon, directorul executiv al WTA, a cerut o legătură directă cu Shuai Peng.  "Este important să avem mai multe probe despre locul în care ea se află şi dacă este bine. Iar noi cerem imediat ca o anchetă să fie desfăşurată în deplină transparenţă privind mărturiile sale de agresiune sexuală. Vrem să subliniem că este important să ştim unde se află şi starea în care se află, să ştim cum este, dar la fel de importantă este o investigație în acest caz", a transmis un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, Liz Throssell, în cursul unei informări de presă la Geneva.  Shuai Peng l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez Într-o postare lungă pe o rețea de socializare, Shuai Peng l-a acuzat pe Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el, în 2018, anul în care Zhang Gaoli s-a retras din viața politică.  Shuai Peng a povestit că a fost invitată la o cină alături de Zhang Gaoli și de soția acestuia. În acea seară, jucătoarea de tenis ar fi fost agresată sexual.

 

 

De fapt, asta-i realitatea despre comunism. De la Marx, Lenin, Stalin ... 
Ceausescu si pana la ce se intampla acum in China. 
Cine are curaj sa se opuna ... va fi distrus si oprimat. 
Mesaj de la Simona Halep transmis tenismenei Shuai Peng

20 noiembrie 2021
Simona Halep, numărul trei mondial, este de neoprit la Australian Open. Românca s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Melbourne, după ce a dispus în două seturi de estoniana Anett Kontaveit