"Cadouri pe care copiii nostri nu le vor uita niciodata:

 

1. Aprecierea.

Uneori, un cuvant simplu de afirmare poate schimba o viata intreaga. Asadar, asigurati-va ca micutii vostri stiu cat de mult ii apreciati.

2. Provocarile.

Incurajati-va copiii sa viseze. Sa viseze cu ochii deschisi, sa viseze dormind. Provocati-i sa lupte pentru a obtine ce isi doresc in viata.

3. Compasiunea.

Viata nu este corecta si nici nu va fi vreodata. Insa cand copilul face o greseala, fiti acolo pentru el. Ascultati-l, sfatuiti-l, intelegeti-l.

4. Multumirea.

Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le puteti oferi copiilor este aprecierea pentru ca sunt parte din viata noastra.

5. Determinarea.

Unul dintre cei mai mari factori determinanti in succesul unei persoane este marimea vointei lor. Asadar, trebuie sa ii invatam ce inseamna determinare.

6. Incurajarea.

Cuvintele sunt puternice, ele pot crea sau pot distruge.

7. Fidelitatea si iubirea in cuplu.

Fidelitatea in casatorie include mai mult decat corpul uman. Aceasta include, de asemenea, ochii, mintea, inima si sufletul. Copiii fac ceea ce vad la parinti. Fiti un exemplu bun pentru ei.

8. Generozitatea.

Daca invatam copiii sa fie generosi cu noi, ei vor deveni generosi si cu alte persoane.

9. Onestitatea.

Copiii care invata valoarea si importanta integritatii, a sinceritatii la o varsta frageda au sanse mari sa devina adulti onesti, cinstiti.

10. Speranta.

Speranta de a sti si a crede ca lucrurile se vor imbunatati – se creeaza forta, rezistenta si se pot gasi solutii pana si in cele mai dificile momente/ situatii.

11. Imbratisari si sarutari.

Odata am auzit povestea unui barbat care i-a spus fiului sau de 7 ani ca este prea mare pentru a il pupa.  Copiii nu sunt niciodata prea mari pentru a primi afirmarea fizica a dragostei pentru ei.

12. Iubirea

… cel mai frumos cadou pe care un parinte il poate oferi zi de zi copilului sau."

 

"Două daruri pe care ar trebui sa le oferim copiilor nostri: aripi pentru a zbura si rădăcini pentru a se întoarce acasă”

04 ianuarie 2020
Nu iti invata copilul ce inseamna bogatie. Invata-l ce inseamna fericire. Educa-l pentru a sti valoarea lucrurilor, nu pretul lor