Copilul crescut fără niciun refuz ajunge adultul care nu va prețui pe nimeni și nimic.

Trăiește pasiv, cere mereu și, dacă i se da totul fără limitare, această realitate devine o normalitate pentru el, iar când ajunge adult îi este greu să se întrețină, să muncească. Inconștient fiind de efortul părinților pentru bunăstarea lui, ajunge să creadă că i se cuvine totul.

În momentul în care se taie cordonul abundenței parentale pentru că este adult, pentru că trebuie să muncească, să se întrețină, să își asume, datorită lipsei de încredere, imaturitatii emotionale... devine agresiv. Câți părinți care ați trăit în lipsuri v-ați crescut urmașii in lipsuri? Aud deseori în cabinet "nu am vrut să sufere cum am suferit eu".

Dragilor, le-ați făcut un bine? Iată că nu.

Cei care nu știu să aprecieze devin sclavii insatisfactiei și pasivității. Ei nu știu să se ajute pe ei (neînvățând la timp aceasta) și le va fi greu să ajute pe alții. Psihologic, rămân acei copii răzvrătiți , care cer fără a da nimic în schimb. Lipsa acțiunii, neimplicarea, nemulțumirea, răzvrătirea dăunează evoluției personale. Viața fără niciun stres nu stimulează dezvoltarea, inteligența, creșterea psihologică.(Maria Verdi, psihoterapeut)❗️

"Unii părinți declară că scopul lor este de a asigura copiilor lor o viață lipsită de griji. Dar într-o societate cu o dinamică atât de pronunțată, cu o rapidă metamorfoză a profesiilor, nu evitarea grijilor poate fi o strategie înțeleaptă, ci tocmai antrenamentul pentru un comportament adecvat față de apariția unor noi «griji», deci un antrenament care să-ți permită să faci față unor situații inedite, neprevăzute. Dorința de a asigura odraslelor un confort cu orice preț are uneori un rezultat opus celui scontat."(Solomon Marcus)

 

FĂRĂ REFUZ ȘI FĂRĂ GRIJI, O CALE LARGĂ FĂRĂ SENS

08 noiembrie 2020
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.