Duminică, 25 noiembrie 2018: zeci de mii de români au venit la București să trăiască pe viu un eveniment istoric și au aflat că istoria nu e de nasul lor.

 

La sfințirea Catedralei Naționale, la slujbă au avut acces doar clerul, politicienii și cei care s-au remarcat prin sponsorizări generoase. Oamenii de rând au rămas în stradă, îndurând frigul și înghesuindu-se unii într-alții.

 

Catedrala și-a deschis porțile abia după orele amiezii, când credincioșii veniți din țară plecaseră deja spre autocare: dezamăgiți, înghețați și derutați de imensitatea bulevardelor. În urma lor a rămas o imagine simbolică pentru Anul Centenarului: imaginea unui neam blestemat să fie umilit și tratat cu dispreț de instituțiile care ar trebui să-l slujească. Aici este cronologia unei zile istorice. Însă istoria nu e întotdeauna glorioasă și sfântă.

 

Articolul complet este aici: http://bit.ly/2DLA4DO Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Puteți susține proiectul Recorder printr-o donație aici https://recorder.ro/sustine/ sau aici https://www.patreon.com/recorder Mai multe clipuri produse de noi sunt pe: site: https://www.recorder.ro pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/myrecorder/ contul de Instagram https://www.instagram.com/recorder.ro/

 

Înainte era cruce de lemn și Inimă de aur, acuma e cruce de aur și inima de lemn.
 
Pe cat de mare si bogata e biserica, pe atât de sarac si prost e neamul 😂😶👌
 

Oxy

Intre timp in spitalele din Romania - Mergi la bucatarie? - Sigur! Raspunde carcalacul uitandu-se catre sobolan
 
Preot: O marmura superba, o catedrala superba ii mulțumim lui Dumnezeu Muncitorii: Am I a joke to you?
 
Isus: "Când te rogi, închide-te în odaia ta și te roagă în ascuns, iar Tatăl tău care este în ascuns te va asculta"! Restul este fățărnicie și escrocherie!!
 
Asa cum i au tratat pe oamenii astia, asa ne vad ei pe noi. Niste animale de muls. Ne mulg de bani, de energie, de speranta. Am 17 ani si imi numar zilele pana sa plec din tara.
 
“Ce face copilașii ăștia? Își bate joc de ei de acuma?” E printre cele mai înțelepte și triste vorbe pe care le-am auzit vreodată și care rezumă realitatea din România de secole...
 
N-am putut urmări decât puțin, m-am enervat prea tare pentru ce am văzut, de la prostimea pupătoare de moaște, de icoane și de mâini "preasfințite", până la luxul în care trăiesc vânzătorii de credință și impertinența cu care își arată ignoranța față de tot ceea ce, teoretic, ei îi învață pe credincioși: modestie, bun simț, iubire, compasiune. Îmi vine să mă mut, de pe planetă..
 
N-am alte cuvinte sa descrie agonia...Poate unu' singur: Romania (B.U.G. Mafia).
 
Adevărat grăiește bătrâna de la final...emoționant dar și plin de adevăr ;)
 
Videoclipul asta ar trebui sa fie trailer pentru România.
 
Oameni bătrâni care au trăit vremuri grele in 89… au rămas atât de naivi și vulnerabili
 
10:15 Mi-au dat lacrimile, cat adevar in putine cuvinte " Alta clasa sociala.. Cat de multe se pot intelege din privirea omului.. In ce tara de cacat traiesc..
 
Jalnic NE meritam Soarta.
 
Cuvintele sunt de prisos!Felicitări Recorder pentru această tristă realitate!!!
 

Mix

BMW , Mercedes , limuzine , Hotel de 5 stele pentru 50 de metri luam limuzina ca deja a stat prea mult in preajma saraciei Bagam "animalele" in tarc ca nu cumva sa devina salbatici . Prim-Ministrul cand a auzit de spitale a fugit repede pentru ca nu cumva sa urmeze si alte intrebari normale de altfel . Oameni buni , nu judecati credinta , judecati biserica . In ziua de azi Biserica nu mai are nici o legatura cu adevarata credinta .
 
''Dumnezeu* care a făcut lumea şi tot ce este în ea este Domnul** cerului şi al pământului şi nu† locuieşte în temple făcute de mâini omenesti''. Faptele apostolilor cap. 17 - Noul testament
 
Catedrala UMILIRII neamului. Un titilu desavarsit si cat se poate de adevarat!

Imaginea unui neam blestemat să fie umilit și tratat cu dispreț 
de instituțiile care ar trebui să-l slujească 
Catedrala umilirii neamului - un documentar Recorder

20 octombrie 2021
Intr-un "ocean" de mediocritate iata ca mai exista si umor de calitate in Romania - Mircea Bravo