Încălzirea cu lemne – interzisă! Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) evaluat pozitiv luni de Bruxelles,

să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să include măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector. Potrivit datelor oficiale, în prezent, circa jumătate dintre gospodăriile din România se încălzesc cu sobe alimentate cu lemne, procentul ajungând la peste 80% în mediul rural. constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) evaluat pozitiv luni de Bruxelles, să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să include măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector. Potrivit datelor oficiale, în prezent, circa jumătate dintre gospodăriile din România se încălzesc cu sobe alimentate cu lemne, procentul ajungând la peste 80% în mediul rural.

România renunță la încălzirea pe lemne ca un ”preț” plătit pentru fondurile care vor intra în țara noastră prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, aprobat săptămâna aceasta la Bruxelles, să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să include măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

DOAMNE IARTĂL PE TOVARÂȘUL NICOLAE CEAUȘESCU CĂ ĂȘTIA NU AU LUAT DE LA EL DECÎT LUCRURI DESPRE CARE SE PLÎNGEAU PE TIMPUL LUI DAR LUI ÎI GĂSESC O SCUZÂ PENTRU CÂ ACEIA CARE AU FOST DUPÂ EL LAU MINȚIT DAR EI NU AU NICI O SCUZĂ CĂ NU ȘTIU PENTRU CÂ ȘTIU SITUAȚIA CĂ EI ÎL MINȚEAU PE TOVARÂȘUL NICOLAE CEAUȘESCU ȘI ÎI ZIC TOVARÂȘ PENTRU CÂ ERA PARTENER CU POPORUL ADICĂ TOVARĂȘ
 
Voi vreti sa terminati de tot Romînia. Sa dea locurii de munca si salarii mari pt a putea plati gazele si alte utilitatii tuturor oamenoilor de rînd.. Nu va treziti voi sa faceti legi înporriva oamenoilor.(astai bataie de joc) Cuce vreti sa se încalzeasca omul daca alta posibilitate nu are ??? S-au multi dintre ei au ramas far loc de munca. Deci nui bun acest UE Tara noastra nu are nevoie de uniune. Asa ca sasi ia talpasita de pe Romîni
 
Cred că Vasilescu s-a sclerozat rău. Şi în Germania şi Austria în rural, cetățenii se încălzesc cu lemne. Însă în România, nu numai în Lipova.....în multe oraşe şi în majorita satelor, în peste 99% încălzirea se face cu lemne. Trebuie însă să nu cădem în capcana U.E....când la negocierile pentru ininchidera minelor şi a capacităților industriale care folosesc combustibil sollid, România şi-a luat angajamente în defavoarea intereselor naționale, distrugând toată industria minieră a cărbunelui şi fac referire la ( Valea Jiului ), cât şi a capacităților energetice din zonă, termocentralele Turceni, Paroşeni, Rovinari, Işalnița, Mintia. Capacității energetice care au produs mii de MW/h, acum sunt in dezastru.....față de Germania, Polonia şi alte state, care folosesc combustibil fosil încă, 30-40 de ani de acum încolo fără să îi pese de mediul înconjurător, poluare sau alte baliverne. Pentru ei interesul național şi economic, primează înaintea tuturor, față de noi românii care am uitat de mult ce înseamnă acest deziderat.
 
Toată stima pentru Ministrul muncii,dl MARIUS BUDAI!!!Numai în dumnealui pensionarii români avem o mare nădejde!!Avem rugămintea că tichetele de călătorie sa fie decontate altfel sunt doar niște hârtii fără valoare!!!Vă mulțumim și vă dorim sănătate cu IMPLINIRI!!

Încălzirea cu lemne – interzisă! Angajamentul luat de Guvern la Bruxelles! 
- potrivit Planului Național de Redresare și Reziliență asumat

05 decembrie 2021
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.