In contrast cu viata civilizata a secolului XXI, in care oamenii locuiesc in case moderne si dispun de toate facilitatile, exista o populatie de peste 30 de milioane de chinezi, care isi duce traiul in incaperi subterane, asemanatoare celor din Epoca de Piatra.

 

Peste 30 de milioane de chinezi traiesc in subteran, unde si-au facut incaperi de locuit, potrivit unui articol recent, publicat de catre Los Angeles Times, informeaza NY Daily News.

 

Reportajul publicatiei americane a fost facut la Yanan si relateaza experientele unor oameni, care locuiesc intr-un fel de pesteri, din zona limitrofa. Multi dintre ei traiesc in provincia chineza Shaanxi, unde solul permite saparea unor astfel de incaperi subterane.

 

Aceste locuinte, numite yaodong in limba chineza, sunt sapate de obicei in partea laterala a unui munte. Pesterile au mai multe camere si sunt intarite cu ziduri din caramida.

 

Unele dintre ele au chiar si energie electrica si apa, potrivit sursei citate. "Cele mai multe nu sunt prea grozave, dar am vazut si niste pesteri frumoase, cu tavane inalte si spatioase si cu o curte, unde se poate sta la soare", a spus Ren Shouhua, care a crescut intr-o astfel de pestera la Yanan. - vezi detalii aici

 

 

Incredibil, dar adevarat: Milioane de chinezi traiesc sub pamant

07 ianuarie 2020
Marcel Vela a tăiat în carne vie în ultima zi din an. În videoconferinţa din această dimineaţă l-a demis pe șeful poliției din Vâlcea și i-a certat pe toți ceilalţi sefi de structuri din județ