"Chiar dacă ai parte de stil, reputație sau bani, aceste lucruri sunt fără valoare dacă nu vin la pachet cu o inimă bună". - Louis de Funes
. Numele complet al celebrului comediant era Louis Germain David de Funès de Galarza. Un nume destul de lung, nu? Era de origine franceză și spaniolă. Născut la 31 iulie 1914, a fost de mic un cântăreț de pian înzestrat cu talent. Îi plăcea să deseneze și să picteze, iar de-a lungul anilor a învățat foarte bine engleza și spaniola. Deci, de fiecare dată când îl vezi într-un film care se luptă cu o frază în engleză este doar pură actorie.
. Nimeni nu s-a gândit că va fi într-o bună zi un mare actor, întrucât la început s-a luptat cu slujbe pe care le-am putea numi banale, fiind deseori concediat. A fost contabil, a lucrat ca decorator, fără succes. De fapt, și-a câștigat pâinea, în principal în anii celui de-al doilea război mondial, ca pianist de jazz la Paris foarte prost plătit, însă de multe ori își distra publicul prin frumoasele sale piese care acum sunt faimoase. Din toate punctele de vedere, el a fost un muzician bun, chiar dacă nu putea citi note.
. Porecla lui a fost "Fufu" cu mult înainte de a deveni actor.
. Muzica lui l-a ajutat să cucerească atenția și mai târziu dragostea viitoarei sale soții, care a fost nepoata celebrului autor francez Guy de Maupassant. Cuplul va rămâne căsătorit nu mai puțin de patru decenii, până la trecerea în neființă a lui Louis de Funes.
. A debutat în teatru și a jucat mai întâi un mic rol într-un film la vârsta de 31 de ani. Este atât de curios astăzi că a avut peste 80 de roluri mici, adesea nesemnificative în filme, înainte de a deveni în cele din urmă un nume de sonoritate. De exemplu, în primul său film, La Tentation de Barbizon, a apărut timp de aproximativ 43 de secunde. Acum este unul dintre cei mai populari actori francezi din toate timpurile.
. În ultima parte a vieții sale, el a trăit cu familia în Chateau de Clermont, un adevărat castel datând din secolul al XVII-lea și situat încă în Le Cellier, o mică comună nu departe de Nantes, moștenit de soția sa.
 
 

 

Louis de Funes, actorul francez de comedie, ce ne daruia umor de calitate si rafinat

11 ianuarie 2022
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.