Mohamed Mashally numit “doctorul săracilor”

Absolvent al Facultății de Medicină în 1967 cu 110 cum laude, dr. Mohamed Mashally a vizitat săracii din orașul său natal din Egipt timp de peste 50 de ani, pacienți musulmani, creștini, copți ...
Făcea totul gratuit din clinica sa modestă, dadea bani celor mai săraci pacienți pentru a-și cumpăra medicamente luând câțiva bănuți (mai puțin de un euro) doar de la pacienții care stăteau mai bine financiar (bogătașii nu-l vizitau niciodată, ei aveau medicii lor recunoscuți).
Pacienții se aliniau în fiecare zi în fața umilei sale clinici, unde dr. Muhammad lucra 10 ore pe zi, de la 9 la 19:00 pentru a trata cât mai mulți oameni.
Muhammad Mashali nu a avut niciodată o mașină, nici măcar un telefon mobil. Mergea de acasă la clinică pe jos. Când unul dintre domnii înstăriți ai Golfului a aflat despre povestea sa, i-a dat 20.000 de dolari, i-a dat și o mașină pentru a-i fi mai ușor să de deplaseze, dar după un an, la întoarcerea sa în Egipt, bogatul a aflat că Muhammad a vândut mașina. A făcut asta pentru a-și ajuta pacienții săraci, inclusiv pentru a cumpăra materiale și analizatori.
Muhammad Mashaly a spus: “după ce am absolvit facultatea am realizat de fapt, greutătile prin care a trecut tatăl meu și cum și-a sacrificat întreaga viață pentru ca eu devenin medic. I-am promis Creatorului că nu voi lua un ban de la săraci și voi trăi o viață în slujba aproapelui meu, indiferent de cultură sau religie”.
Un om care și-a dedicat întreaga viață nevoiașilor și bolnavilor.
 
De pe Google: 

Mohamed Mashally, Medic

 

Descriere

Tradus din engleză-
 
Dr. Mohamed Mashally, sau „medicul oamenilor săraci”, a fost un medic egiptean cunoscut pentru tratarea pacienților săraci la un cost foarte mic. Cariera lui Mashally ca medic a durat peste 50 de ani.  Wikipedia (Engleză)
 
Data morții: 28 iulie 2020,  Tanta, Egipt
 
 
 

 

Mohamed Mashally, doctorul săracilor

03 iunie 2022
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.