Paducelul.

Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii

 

Paducelul este un arbust despre care, eu cel putin, nu stiam foarte multe lucruri inainte de a afla ce beneficii fabuloase poate avea in reglarea hipertensiunii arteriale.  Cum sa folosesti paducelul. Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii Descrierea plantei. Cum arata paducelul si unde il gasesti Beneficii paducel Cum sa folosesti paducelul Preparare si administrare Contraindicatii si reactii adverse   - paducelul (Crataegus monogyna) este un arbust destul de inalt, care poate ajunge pana la 10 metri inaltime si care infloreste in perioada aprilie-mai, cand te va imbia cu aroma linistitoare a florilor sale albe. Fructele sale sunt rosii si le poti vedea undeva in lunile septembrie-octombrie.

Paducelul este bogat in luteolin, hiperozidvitexina, quercetina, flavonoizi, apigenina, si procianide oligomere. In plus, printre compusii lui se regasesc vitamina C, saruri minerale, proteine sau sorbitol.  Trebuie sa stii ca fructele contin taninuri, vitamina C si B, pectine, glucoza, sorbitol, colina si mai multe tipuri de uleiuri.  Cele mai cunoscute beneficii ale acestei plante sunt legate de zona cardio-vasculara. Paducelul este un puternic echilibrant al tensiunii arteriale, un hipotensiv bland, dar eficient. El inlatura extrasistolele, potenteaza activitatea respiratorie, regleaza ritmul inimii si circulatia vasculara si imbogateste circulatia la nivel cerebral.

Paducelul, sub forma de infuzie din fructe si flori, poate fi utilizat ca adjuvant in tratarea bolilor degenerative ale inimii, dar si in scleroza coronariana la varstnici sau in ischemia cardiaca. Se consuma nu mai mult de 3 cani pe zi, in cure de lunga durata. Daca medicul nu recomanda consumul de lichida, atunci se va utiliza tinctura de paducel, doza fiind de 4 lingurite in fiecare zi.  Paducelul este recomandat ca adjuvant in angina pecorala. In acest caz este indicata folosirea pulberii din flori si fructe, doza fiind de 4 lingurite pe stomacul gol, in fiecare zi.  Tot pulberea este indicata in tratarea arteriosclerozei, mai ales cand aceasta este combinata cu anghinarea si patlagina, evident, in proportii egale.

 

Mai multe informatii despre paducel, aici

 

Paducelul este medicamentul meu, dat de Tatal meu ceresc pt.tensiunea, ce a lasat peste mine, ori ca tepus , ori ca incercarea credintei .Folosesc si florile si fruclele ( chiar si compot fac din ele cu lamaie) De peste 15 ani le folosesc. Multumesc Tatalui ceresc pt,, Farmacia gratuita ce ne-a pus la indemana tuturor, celor ce vor !!!
 
salut, imi place respectul dintre tine si animale , calul ala te iubeste ,sa ai grija de el ,spor
 
Dumnezeu a lăsat să fie vindecați de plante
 
catre un cunoscător in vasc: de unde cumpăr vasc de pe paducel, adica, creste pe paducel.
 
Nu am știut că sunt bune....👀 Îmi era frică să le consum. Am crezut că sunt sălbatice și să nu îmi facă rău. Mă gândeam că până ajung în farmacii trec printr un proces de .....🤔 Deci pot consuma de pe copac??? Mulțumesc!!!

 

Paducelul Proprietati, beneficii, utilizare, contraindicatii

22 noiembrie 2021
Pentru prima dată în România, o mumie egipteană veritabilă, veche de peste 2000 de ani, a fost scanată cu un computer tomograf.