Pentru ca talentul nu are vârstă, Daria Ștefan, la 15 ani, are deja un CV foarte bogat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Născută în data de 01.05.2004, Daria Ștefan deja are un CV foarte bogat în realizări de natură muzicală.

Începând cu vârsta de 6 ani, a început sa cânte, iar la 9 ani a început sa ia lecții de canto cu compozitorul și dirijorul Marius Țeicu. Ulterior a fost eleva interpretei si compozitoarei Viorela Filip (la Școala de Artă București).

 

Daria Stefan a participat la numeroase concursuri, festivaluri și evenimente culturale, unde a reușit să dea o interpretare cu totul specială unor melodii foarte cunoscute din folclorul românesc. A abordat melodii foarte dificile, cum ar fi romanța Nu se poate (foarte cunoscută datorită interpretării regretatei Ioana Radu), la vârsta de 11 ani sau mai recent, mai multe cântece din repertoriile Mariei Tanase (Lume, lume), a Romicai Pucean (Saraiman), a lui Fărămiţă Lambru (La calul balan) și a Ioanei Radu (La putul cu cinci izvoare / La Bolintinul din Vale)

 

Daria Ștefan este singura artista participantă la două ediții consecutive a show-ului Next Star; în 2015 a participat cu melodia câștigătoare la Eurovisionul din 2014 (Rise like a Phoenix), iar în 2016 a participat cu piesa Say you love me.

Daria Ștefan are un bogat repertoriu național și internațional, până în prezent interpretând peste 200 de melodii.

Deși cariera tinerei Daria Ștefan este abia la început, talentul ei este cunoscut și peste hotare, fiind difuzată la mai multe posturi radio internaționale – MOB Radio (Irlanda), Riverhead Radio (SUA), Museboat Radio (Las Vegas), Pirate Radio FM (Italia), Radio Wellenflug (Germania), Phoenix Hospital Radio (Marea Britanie), Fame Music Radio (Africa de Sud), Radio3Net (România).

În vara anului 2015, Daria Ștefan a fost recompensată pentru activitatea ei muzicală cu Premiul de Excelență din partea Centrului Comunitar Român din Canada. În același an a reușit câștigarea concursului Dry Kids (Disney Channel – SUA), fiind singurul copil “Dry Kids” din România.

De remarcat ca in dec. 2018, Jud Friedman, compozitor care a compus pentru Whitney Houston, Barbra Streisand, Rod Stewart, Ray Charles, a compus si pentru Daria Stefan (Everybody's Somebody's Angel).

Jud Friedman este multinominalizat la premiile Oscar, Grammy si Globul de Aur.

Pentru ca talentul nu are vârstă, Daria Ștefan

21 noiembrie 2019