Se apropie vara și deja toți visam cu ochii deschiși la mare, soare, distracție și de ce nu și la câteva mese pescărești la unul din multele restaurante cu specific pescăresc sau cherhanale de la malul marii .
In ziua de astăzi este destul de ușor sa găsești rapane chiar și la magazinele noastre de peste și sa îți prepari singur acasă o porție sănătoasă cu același gust extraordinar ca la malul marii .
Ingrediente
PreparareDupa ce au fost in prealabil prefierte, am scos carnea din cochilii si am curatat-o.
Ca si in cazul midiilor, si rapanele se spala si se curata. Spre deosebire de carnea de midii, carnea de rapane se freaca bine cu sare grunjoasa de cateva ori si se clateste apoi cu apa rece. Puteti adauga peste acestea zeama de la o lamaie si putin piper.
Pentru un gust mai bun, bucatile de carne de rapane se vor lasa aproximativ ½ ora in vin alb/rosu ( dupa preferinta).
Dupa ce am terminat aceste operatiuni, trecem la prepararea propriu zisa:
Iata ca in nici 9 minute rapanele in sos de vin cu usturoi sunt gata de a fi servite. Ușor, rapid dar cu o savoare pe care nu o vei uita ușor! Pofta buna!!!